сряда, 4 април 2018 г.

Джокович и Щепанек приключиха сътрудничеството си


След турнира в Маями, Новак Джокович и неговия треньор Радек Щепанек са взели решение да приключат сътрудничеството си, съобщават от отбора на сръбския тенисист.

Също така е потвърдено и че е приключило сътрудничеството с Андре Агаси.

"Личните отношения с Радек са били и ще останат извънредни, а Новак се наслади да работи с него и да се учи от него. Изключително е благодарен за подкрепата, която е получил от Радек през изминалия период", съобщават от екипа на Джокович и допълват:

"Новак остава фокусиран върху напредъка и иска да се върне по-силен и по-решителен след дългата пауза заради травма, която оказа влияние върху неговата самоувереност и игра. В същото време, Новак непрекъснато и страстно търси нови начини да си върне победителската форма".

Джокович започна да работи с чеха в края на ноември миналата година, така че сътрудничеството продължи относително кратко. Засега не се споменава нищо за нов треньор.

След кратка почивка със семейството Джокович ще започне подготовка за сезона на клей. Първи на ред е Монте Карло, където Новак се е записал да участва и в двойките.