вторник, 22 ноември 2016 г.

Бекер: Ако трябва да избирам кой да играе за живота ми - Новак

http://cdn.tf.rs/2016/07/02/Tan2016-7-2_12046374_0-670x440.jpg Един от треньорите на Новак Джокович, немецът Борис Бекер гостува в Си Ен Ен Уърлд и говори за отношенията си с Ноле.

- Аз бих искал да останем заедно, но той решава. Новак е състезател в сърцето и ако можех да избирам човек, който би играл за живота ми, бих избрал него. Толкова му вярвам - заяви Бекер.

Той направи обзор на целия сезон и спада при Джокович към края на годината.

- Последните шест месеца са най-тежките откакто съм в неговия треньорски щаб. Наистина, ръцете ни бяха вързани, не знаехме какво да правим, защото се фокусира над приоритети извън терена, прекарвайки време със семейството и другите му работни ангажименти. Но заслужаваше да отмори, последните две години и половина Новак беше като машина - допълни Бекер и продължи:

- Той вече нямаше противници, истински противници. Надал и Федерер просто изчезнаха... Анди винаги е бил "четвъртият човек". Мисля, че тази загуба е добре дошла за Новак, защото го заболя.
http://cdn.tf.rs/2016/06/07/Beker-670x479.jpg
- Това ще го вдъхнови, мотивира... В края на краищата, изглежда за него такъв край на годината е добър. Първите шест месеца през този сезон бяха невероятни. Върхът беше спечелването на Ролан Гарос, което означаваше, че държи всичките четири трофея от Големия шлем по едно и също време, което не се беше случвало от 1969 г и Род Лейвър - сподели Бекер.

Днес Борис Бекер навършва 49 години. Бившият номер 1 в тениса има 49 титли и 713 победи в бляскавата си кариера, шест трофея от Големия шлем и двукратен шампион в Купа Дейвис.