понеделник, 28 ноември 2016 г.

Гугъл си каза своето: Ето какво препоръчва на туристите като главна атракция в страните от Балканите

http://globus-tours.net/img_offers/401-500/img_472_1.jpg
Картограф от Реддит направи карта основана на предложенията, които се появяват в търсачката на Гугъл когато въведете "какво да посетя в (име на държавата)".

Цветовете на картата указват в коя категория спада споменатата знаменитост, като са разделени на свързани с религията, природни забележителности, замъци, палати, музеи...

България е в червен цвят и като главна атракция е представен Рилския манастир. Сърбия е в синьо, а за най-голяма атракция е определена Белградската крепост.
http://www.seebtm.com/wp-content/uploads/Beogradska-tvrdjava2.jpg Хърватия е в зелен цвят, като за нея обект №1 е Плитвишки езера, Черна гора е в същия цвят, защото нейната основна забележителност е Скадарското езеро. Босна и Херцеговина е в лилаво с главна атракция Стари мост.
http://assets.atlasobscura.com/media/W1siZiIsInVwbG9hZHMvcGxhY2VfaW1hZ2VzLzMyOTUzNjcxNDNfY2FlMjEzOGRlMV9vLmpwZyJdLFsicCIsInRodW1iIiwieDM5MD4iXSxbInAiLCJjb252ZXJ0IiwiLXF1YWxpdHkgOTEgLWF1dG8tb3JpZW50Il1d/3295367143_cae2138de1_o.jpg
Румъния е в оранжев цвят, заради Замъка Пелеш. Турция е в червен цвят с основна атракция църквата "Света София" в Истанбул. Гърция е в синьо, като там най-интересно за посещение е Акропола в Атина. В червен цвят са БЮРМ и Албания, като в Македония обект №1 е църквата "Свети Иван", а при албанците ривиерата им. Словения е в зелен цвят с основна атракция езеро Блед.

[Map] "What to see in..." autocompleted by Google for each country on this map (OC)