понеделник, 5 юни 2017 г.

Верен на Сърбия Новак Джокович ще играе в 1/2-финала за Купа Дейвис


Изглежда, че сърбите са решени през този сезон да спечелят салатиерата. Джокович игра в Ниш срещу Русия, в Белград срещу Испания, а ще пътува и във Франция веднага след края на Откритото първенство на САЩ. Той ще предвожда най-силния състав на Сърбия в който до него ще са Виктор Троицки, Янко Типсаревич, Ненад Зимонич, Душан Лайович, Филип Крайинович, а кой знае може селекторът да реши да повика и млади лъвове в отбора, за да придобият необходимия опит.

При победа на западните съседи над галските петли във финала ще се срещнат с по-добрия от Белгия - Австралия. Ако противници са белгийците финалът ще се проведе в Сърбия, а ако Ник Кириос и приятели се класират, тогава ще се гостува на най-малкия континент.

Преди Купа Дейвис, Новак потвърди, че ще участва в Уимбълдън, след това на Купа Роджърс в Монреал, Синсинати и Откритото първенство на САЩ.

Уимбълдън започва на 3 юли, а Новак защитава трети кръг. Това е първа възможност да направи по-добър резултат и да намали изоставането от първия Анди Мъри. След Лондон, Джокович ще направи лятна почивка, а първият подготвителен турнир за Откритото първенство на САЩ ще бъде Купа Роджърс, който през този сезон ще се проведе в Монреал. Вторият тенисист в света защитава титлата и 1000 точки. Този турнир е между 7 и 13 август.

Веднага след Монреал, Джокович отива в Синсинати където от 14 до 20 август ще играе на единствения турнир от серия 1000, който никога не е успявал да спечели. Четири пъти е бил финалист. Миналата година не участва заради контузия.

Кулминацията на летния сезон на твърда настилка ще е на Откритото първенство на САЩ където Ноле защитава финал. Това ще е тринадесето участие на Новак в Ню Йорк, където е шампион през 2011 и 2015 г. Преди година Новак загуби мача за титлата от швейцареца Стан Вавринка със 7:6, 4:6, 5:7, 3:6.