петък, 30 юни 2017 г.

Драган Йович е най-добър треньор по таекуондо в света


Треньорът на националния отбор на Сърбия по таекуондо Драган Йович е избран за най-добър треньор на женски състав в света.

Признанието беше връчено на Йович при официалното закриване на първенството на планетата в Южна Корея, на което две негови възпитанички - Ваня Станкович и Милица Мандич спечелиха златни медали.

И това не е всичко - Сърбия с двете спечелени злата зае трето място в отборната конкуренция при жените, което е още един незапомнен успех.

"Всичко вече беше казано в предишните дни, но ето, като се сумира всичко, имаме още малко причини да бъдем горди. Сърбия в конкуренцията на 183 държави на този шампионат зае трето място в женската конкуренция, а мен ме провъзгласиха за най-добър треньор на жени. Най-добър при мъжете е колегата от националния отбор на Южна Корея. Преди тръгване целта беше класиране сред първите пет отбора и по-добър резултат от досегашните. Това се случи и дори малко надминахме с избирането на най-добър треньор. Още няколко дни ще празнуваме и отморим, а тогава отново от начало, защото ни чака Гран при в Москва, както и Европейско първенство в олимпийски категории през септември", заяви Йович.