петък, 16 ноември 2018 г.

Вайда разкри как Джокович е разбил страха и как го е изненадал


Марян Вайда от 2006 година е треньор на Новак Джокович (с кратка пауза от година), но както казва и той не е могъл да очаква, че сръбският ас толкова бързо ще се върне на самия връх на световния тенис.

- Познавам Новак от години, но не можех и да си представя, че ще се върне на това ниво толкова бързо. Чувствах, че тръгваме по нов път. Имаше много съмнения. Трудно беше да се гледа назад, във времето когато печелеше толкова трофеи, и да се предвижда бъдещето. Първото което ме пита когато отново започнахме да работим е кога отново ще побеждава - заяви словакът в интервю за "Ubitennis".


Вайда изтъкна, че Новак самостоятелно е взел решението да участва на Уимбълдън, въпреки че е било под въпрос след Ролан Гарос. В полуфинала първата ракета на планетата премери сили с Рафаел Надал и го победи, след пет часа и 14 минути с резултат 6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8.

- Сам реши да играе на трева. Чувстваше се отлично от момента в който стъпи на терена. Забрави всичко което се случи на клея. Въпреки че изгуби от Чилич в Куинс, фактът, че игра финал му донесе много самоувереност. Полуфиналът срещу Надал беше мачът, който промени всичко. Беше невероятно. Някой от публиката извика "Благодаря ви за това!". След това, Новак повече не се плашеше от загуба - заключи Вайда.