четвъртък, 8 ноември 2018 г.

Белградският маратон с награда от Световното сдружение на уличните състезания


Белградският маратон ще бъде награден с най-значимото признание в областта на маратоните и уличните състезания - наградата AIMS Social Award, която ще му бъде връчена в Атина, родното място на маратона, на 9 ноември. AIMS е Световно сдружение на маратоните и уличните състезания, които наброяват 447 най-значими състезателни събития в 117 държави по света.

С наградата се отдава признание за работата със състезателите с инвалидност, но и за всички останали социални инициативи, а наградата е създадена, за да се подстрекава осъществяването на развойните цели на ООН за хилядолетието.

Връчването е планирано в течение на шестото годишно Гала връчване на признания на AIMS, когато ще бъдат връчени още четири световни награди за 2018 година: за най-добър маратонец, най-добра маратонка, житейско дело и Зелена награда.

AIMS е Световно сдружение на маратоните и уличните състезания, които наброяват 447 най-значими състезателни събития в 117 страни по света, между които са и най-известните и най-големи световни маратони като Нюйоркския, Бостънския, Берлинския, Чикагския, Пекинския, Токийския, Парижкия, Московския и много други.

Белградският маратон е член на AIMS от 1990 година.