петък, 2 ноември 2018 г.

Чилич обожава мачовете против най-големите: Те извличат от мен най-доброто което мога


Най-добрият хърватски тенисист Марин Чилич в петък от 20:30 ще търси класиране на полуфиналите на Мастърса в Париж, а от другата страна на мрежата ще стои новият номер едно - Новак Джокович.

Сръбският тенисист спечели първите 14 мача против Чилич, но в последните три изгуби два. Чилич осъществи първа победа против Джокович точно преди две години в 1/4-финалите в Париж (6:4, 7:6), а го победи и тази година във финала на Куинс (5:7, 7:6, 6:3).

На Чилич му е нужен още един триумф, за да си осигури място на финалния Мастърс в Лондон, но и ако не победи сърбина, ще има още един шанс. Така Марин не се натоварва с надпреварата за Лондон, а изтъква че предимно се наслаждава на мачовете против величини каквито са Джокович, Надал и Федерер.

"Струва ми се, че колкото по-често играя против тях, имам повече шансове да ги победя. Също така, имам възможност доста да науча, да разбера какво мога да правя по-добре. Напредвам. Това са мачове, които са истинско предизвикателство и които изискват от мен да играя най-доброто което мога. Те почти нямат слаба точка, така че трябва да съм на висотата на задачата", поръча хърватският тенисист преди 1/4-финалния двубой.

Чилич не помни добра форма още от Откритото първенство на САЩ, но представянията му в Париж показаха, че може да бъде оптимистичен преди двубоя с Джокович.