петък, 11 март 2016 г.

В Пожаревац карат огнена учебна кола с над 400 коня

http://cdn.tf.rs/2016/03/10/Auto-skola-pozarevac-620x350.jpg
Курсистите в авто школа Академия в Пожаревац от скоро могат да се обучават, шофирайки Форд Мустанг с V8 двигател от 5,0 литра и 422 конски сили.

Това е обикновена авто школа от Пожаревац, в която курсистите имат възможност да карат необичаен автомобил, звяр - Форд Мустанг GT с 5-литров V8 мотор, който развива 422 к.с. Предаването е задно, а джантите са 19 инча.

Този автомобил е произведен през 2015 година и буквално е нов. Скоростната кутия е ръчна, както изискват и правилата когато става въпрос за автомобили, които се ползват от авто школи и разбира се, има двойни педали.

Разговаряхме с директора на авто школа Академия Саня Мишич с намерението да разберем откъде такъв автомобил в авто школа.
Foto: Facebook/Auto Škola Akademija
- Форд Мустанг взехме както от маркетингови, така и от практични причини. Нашето желание е да дадем възможност на нашите ученици да усетят в ръце наистина мощен автомобил и да се научат да го контролират. С оглед на неговите характеристики, няма много смисъл да го карате по града, така че използваме основно за магистрала и отворени пътища - казва Соня Мишич.

По нейните думи, този автомобил го карат всички учащи се без изключение и това не влияе върху цената на обучението. Два часа в Мустанг на магистралата и отворени пътища, а остатъкът от обучението на някои от другите автомобили, между които се намират и два нови Мерцедес А класа.
Foto: Facebook/Auto Škola Akademija
- Мустангът е изключително силен автомобил, който има фантастично ускорение. Така той е чудесно возило да подготви учениците, тъй като много от тях понякога ще седнат например в някое БМВ с много коне и задно предаване, а шофирането в малък градски автомобил с предно предаване не може да ги подготви за това по правилен начин. Управлението на автомобили с такова представяне е много сериозно нещо.

- Дори и никога да не седнат зад волана на возило с подобна сила, това за тях е опит на който се наслаждават, но и научават много - сподели управителката.

Тя добавя че в много европейски държави има школи, които предлагат шофиране на спортни автомобили, така че и нейната авто школа искала да даде възможност на своите ученици за нещо подобно, за да е в крак с Европа.
Foto: Facebook/Auto Škola Akademija
Очевидно е и да са успели в намерението си, защото учениците (а и завършилите) въодушевено реагират на този автомобил всеки път, когато е по улиците на Пожаревац.

- Мустангът от неотдавна го въведохме в обучението; купен е много по-рано, но заради процедурни тежести (митница, уверения, въвеждане на втори педали...) не можехме да дадем възможност на всички учащи да го шофират, така че дадохме и на онези, които вече положиха изпита да седнат зад неговия волан - казва Соня Мишич.