петък, 4 март 2016 г.

Ноле доведе деца от Косово да гледат Купа Дейвис

Novak Đoković, Pionir, trening, foto: TSS Най-добрият тенисист в света Новак Джокович организира посещението на деца от Косово на мачовете с Казахстан от първия кръг на Световната група за Купа Дейвис.

"Те много патят и това е най-малкото което можем да направим за тях. Ще имат възможност да се забавляват, а не трябваха много усилия за организация това да се случи. Радвам се, че ще ги видя, надявам се да се радват. Такива неща ме изпълват", заяви Ноле.

Жребият в Белград отреди битката между Сърбия и Казахстан да започне с дуел между първия в света Новак Джокович и Александър Недовйесов.

"Познавам се с него от юношеските дни. Никога не сме играли от тогава, но сме едно поколение. Той отскоро започна да прави забележителни резултати в тура. Гледах го няколко пъти, но фактът, че не сме играли ме кара да съм внимателен, защото такива мачове могат да предизвикат неочаквани неща, изненади", сподели Джокович след жребия.

Дуелът между Новак и Александър Недовйесов започва от 15 ч в зала "Александър Николич" (бившата "Пионир"), а след тях на корта излизат Виктор Троицки и Михаил Кукушкин.