сряда, 23 март 2016 г.

Скандал с билети: Ролан Гарос не приема плащания от Сърбия

 Rolan Garos, Foto: AP
От днес започна продажбата на останалите билети за Откритото първенство на Франция през интернет.

През деня редица огорчени любители на тениса от Сърбия, които вече са си резервирали спане в главния град на Франция заради Ролан Гарос, се оплакват от нелогична забрана.

Те твърдят, че въпреки че са измежду първите, които са резервирали билети, не са могли да ги закупят.

Някои от тях са се свързали с организаторите на Ролан Гарос, а получили обяснение, че им е наредено да не продават билети на привърженици с разплащателни карти от Сърбия въпреки че по-рано не е било проблем.

Привържениците са огорчени от обяснението и твърдят, че никога не са се усещали така унизени и се питат каква е причината?

"Дали организаторите искат Джокович и останалите наши тенисисти да нямат подкрепа в Париж или става въпрос за нещо друго?", пита един сръбски привърженик.

До някои от привържениците стигнал отговор от Ролан Гарос, в който се твърди, че не са виновни организаторите, а такова писмо е получено от БНП Париба банка, главен спонсор на един от четирите Големи шлема през сезона.

Джокович още от началото на годината изяви, че спечелването на Ролан Гарос му е един от приоритетите през този сезон. Новак никога не е печелил Откритото първенство на Франция и затова му е необходима подкрепата на голям брой привърженици.

Ролан Гарос ще се проведе от 22 май до 5 юни.