събота, 5 март 2016 г.

Бекер за Новак: Бомбите над главата дефинират характера


В интервю за "Нюзуик" Борис Бекер изтъкна, че всички са много щастливи, че Джокович отново е номиниран за Най-добър спортист в света по избора на Спортната академия "Лауреус".

"Веднъж вече спечели тази награда, а миналата година беше отлична за него. Много малко играчи, ако изобщо някой, са имали такава година като тази на Джокович", изтъкна немският треньор на първата ракета в света.

Известният немец и един от най-добрите тенисисти в историята сподели, че Джокович е истински уличен боец и това определя неговия характер.

"Новак не е отраснал със златна лъжица. Роден е във военна разорена Сърбия. Трябвало е да напускат своя апартамент няколко пъти, защото бомби са летели над техните глави. Това определя неговия характер. Аз го наричам, в най-добрия възможен смисъл, истински уличен боец", заяви Бекер.

На въпрос дали може да надмине Федерер, Бекер не пожела да прогнозира.

"В момента това е далече. Но когато Новак завърши кариерата си, а аз не знам колко ще иска да играе, тогава можем да говорим за това", заключи немецът.

"Много хора питат: "Ок, как искаш да имаш върховна година като миналата". Аз казвам, че не става въпрос само за последната година, това е и сега. Това е мач по мач, турнир по турнир. Ако имаме такъв разговор в края на ноември, и той отново спечели няколко турнира, ще сме щастливи", допълни Бекер.

Новак Джокович е един от номинираните за получаване на Лауреус за най-добър спортист в света за 2015 г, а конкуренти са Люис Хамилтън, Лионел Меси, Юсейн Болт, Стеф Къри и Джордан Спит.

Церемонията по обявяването на най-добрите ще се проведе на 18 април в Берлин.