вторник, 7 февруари 2017 г.

Всеки пети ДНК анализ в Черна гора отхвърля бащинство

Свака пета ДНК анализа у Црној Гори негира очинство
Всеки пети ДНК анализ в Черна гора отхвърля бащинство, съответно доказва, че предполагаемата особа не е баща на детето, пише подгоришкият "Вийести".

Това е, по думите на директора на Поликлиника "Филипович" Младен Филипович, статистика и за други европейски държави.

Възможността за анализ, съответно отварянето на човешкия ДНК геном, изтъква Филипович, дава възможност за широко поле на използване на получените резултати в медицината.

Гостувайки в "Цветовете на утрото" по ТВ Вийести, Дан Леиг, представител на лаборатория "ДНК диагностик център", Ана Филипович, представителка на ДДЦ за Черна гора и Сърбия и д-р Младен Филипович, сътрудник в ДДЦ в Черна гора, разясниха редицата дилеми във връзка с утвърждаването на бащинството с ДНК анализ.

Твърдят, че това тестване е просто, на практика сто процента сигурно, така че е възможно да утвърди бащинството и преди да се роди бебето, без опасност за майката или плода.

Особено интересно е, изтъква д-р Филипович, статистическата информация на лабораторията "ДНК диагностик център" за Черна гора говори, че всеки пети ДНК тест е негативен, съответно че всяко пето дете е от друг баща.