събота, 4 февруари 2017 г.

Вкарал 300 стрелби и треньорът казал достатъчно. Погледнал го и казал Извинявай, броя само онези, които не докоснат ринга и продължил да стреля

http://cdn.tf.rs/2014/01/18/Predrag-Sasa-Danilovic.jpg
Поучителна история за това как се става шампион.

Днешните млади спортисти би трябвало специално да прочетат и да разберат какво трябва да правят, за да достигнат най-високо ниво.

Прославеният сръбски ас Предраг Данилович е знаел това, имал е всадена от малък тази работна етика, която го доведе до върха в спорта с който се занимаваше.

Защото е напразно да те тренира и най-добрият треньор, ако не даваш 100% на всички тренировки и не искаш повече.

Това е историята за детайлите от кариерата на Предраг Данилович.

Пренасяме думите на познатия кондиционен треньор Сеад Кърджалич, който подготвял Данилович за НБА.

- Той беше "звяр" в истинския смисъл на тази дума, един от моите най-подготвени играчи. Максимално предан на работата, на тренировката никога не проговаря, само накрая казва: "Треньоре, беше ли добре? Какво не беше както трябва? Какво ще правим утре?". Беше чудесно да се работи с него, младите спортисти трябва да имат такива примери.
http://cdn.tf.rs/2017/02/04/Predrag-Danilovic-2.jpg
- Особено интересен е периодът в Златибор по време на който правехме по четири тренировки дневно. Той ставаше рано, около 7:30 отиваше на футинг - за мнозина това е тежко, но Данилович настояваше за това.

- Футингът трае 45 минути - това е един вид "събуждане" на организма, препотяване, вентилация на дробовете и мускулно окисляване, плюс доста изтезания. Златибор е въздушна баня, този планински въздух е грях да не се използва, защото червените кръвни тела по-лесно се произвеждат.

- След това идва закуската, а после тренировка около 10:15. Тя трае час и половина и в този период правеше тичане и скачане. Следва релакс, т.нар. масаж, защото постоянно има физиотерапевт с нас, след това басейн и т.н. Програмата продължава с обяд, почивка и хапване, което го чака в кревата.
http://cdn.tf.rs/2017/02/04/Predrag-Danilovic.jpg
- Около 17 ч отиваме във фитнеса, а после яде плодове. От 20 ч влизахме в Чаетина на тренировка за стрелба, защото тогава нямаше зала в Златибор.

- Никога няма да забравя - връщам му топката, изброявам 300 вкарани и казвам: "Сале, достатъчно". А той ми отговаря: "Ей, извинявай, не съм ти казал, не 300 вкарани, а трябва да влязат като капка, само тези броя". Ако докосне обръча, не се брои... Това е най-добрата илюстрация на неговото ниво на отдаденост - заяви Кърджалич.

Колко му е помогнало това вижте във видеото когато Данилович донесе титлата на Киндер, след като при -3 няколко секунди преди края вкара тройка и от фаул реализира допълнително хвърляне.