петък, 9 декември 2016 г.

10 знака, че си българин

Има много народи на Балканите и всеки има свои специфични характеристични черти. Но сред всички тях, българите са най-разпознаваемите хора живеещи по тези земи. Ето и 10 знака, които доказват, че си роден/а и отгледан/а в България.

Както всички националности ще видите, че и българите също имат забавления в живота си, когато излязат в мултикултурния свят и започнат да осъзнават различията си.

Ние просто обичаме розите по обсебващ начин
rose-valley-bulgaria5
Ние сме на първо място в света по производство на розово масло, българска розова вода, кремове от рози и други видове козметични продукти. България изнася производството си в различни държави. Франция, която е много известна с парфюмерийната си индустрия е най-големият клиент на България за розово масло. Изнасяме също така за други европейски страни, САЩ, Япония и Китай.

Вярваме, че всеки успял човек е някакъв вид престъпник
94rOyRb
Почти всеки успешен човек в България е смятан за мошеник или крадец или че участва в пране на пари или в някакъв вид схеми. А ние, обикновените хора, винаги сме прецакани от съдбата. Затова търсим чудото в Националната лотария, в която за 20 години сме играли с всички възможни комбинации на нашите рождени дати, тези на децата ни, датата на сватбата ни и други свещени числа.

Ние се гордеем с историята си
Khan-Asparuh
България има чудесна, богата история, която впечатлява света и нас самите като българи. Ние имаме археологически обекти, монументи и църкви, които все още разказват истории за великото ни минало. Българите много се гордеем с него. Ако питате българин за историята на държавата, ще ви разкаже истории на неговите предшественици, истории за войни и битки, в които борбата за свободата на тяхната земя ги е накарала да напуснат домовете, семействата, жените и децата си.

Ние сме майстори в разбиването на всички математически логики
money-733991_960_720
Българите имат магическите сили да харчат повече пари отколкото всъщност получават. Имаме последни модели мобилни телефони, заплатите ни са по-ниски от цената на дрехите, които носим и винаги се оплакваме от липсата на пари да покрием разходите си. Имаме телефон за 500 евро, но когато трябва да се обадим на някого... Нека използваме Вайбър - безплатно е!

Когато виждаш политиците като най-гадните творения във Вселената
photo_verybig_152633
Когато се срещате с българи бъдете подготвени в две територии - политика и футбол. Ние сме експерти във всички сфери, но не спорете с нас когато говорим за следващите избори или за Европейското.

Чакаме с торби пълни с шоколад пред кабинета на доктора
choco bulgaria
Нещо нормално е да видите човек с торба с вино, шоколад или дори месо да чака пред кабинета на доктора. Това е някакъв вид традиция, която гласи: "Винаги носи нещо на хората, които те преглеждат в болницата."

Българите имат три свещени дати - 15-и, 30-и и 8-и
zimnica
Ако шефът ти плаща част от заплатата на 15-и, а останалото на 30-и ти се считаш за много щастлив човек. Около 8-и на следващия месец някой ти изпраща буркани с домашно правена храна, наречена зимнина?! Тогава ти си най-големият късметлия изобщо!

Ние използваме Опа, за да се извиним
Opa-tbbt
Ние използваме "опа" вместо извинете, за да се извиним на някого, който сме блъснали на улицата, например. По-просто и по-лесно е отколкото да произнесем дългата и сложна българска дума за извинение.

Ние сме експерти във всичко
tumblr_m653m4y6rM1qaqk3no1_500
Ние сме майстори във всичко - от строене на кули и сгради до изобретяване на машини и разбиване на математически задачи. Може да нямаме образование или опит в тези сфери, но със сигурност можем да правим всичко.

Пътуване без билет
bulgaria tram
Ние имаме много забавни истории за тази госпожа, която ни е хванала в автобуса, когато сме пътували без билет. Със сигурност може да си позволиш да си купиш, но понякога е по-забавно да се престориш, че не си българин, говорейки някакъв чужд език, че си заспал или болен в момента, в който виждате контрольора да идва към теб.