сряда, 14 декември 2016 г.

Хит в Сърбия: Дядо му завещал стария вартбург, а в него и още нещо

stari automobili, vartburg
Милош Н. (38) от село Пертате край Лесковац намерил през изминалия уикенд 128 500 немски марки в стар вартбург и то когато го продавал на комшията Новица Й. (60).

След свършената работа на лесковачкия зелен пазар поискал от Новица заедно да погледнат колата отвътре, а тогава се шокирал когато под предната седалка намерил папка с огромно количество пари, които излязоха от употреба в последния ден на 2001 година!

Оказало се, че парите са скрити от покойният дядо на Милош Драголюб, който след смъртта си му оставил стария вартбург.

"Вартбургът наследих, защото никой от роднините не го искаше. Тъй като и на мен не ми трябваше, реших да го продам, поне нещо да спечеля. Намерих купувач, а той в неделя ми плати 400 евро. Отидохме в кръчмата, поляхме работата със скара и алкохол, и дори сам не знам защо предложих на Новица още веднъж заедно да прегледаме автомобила. Намерихме папка, облепена със син изолирбанд. Отворихме и намерихме огромно количество банкноти от 100 и 1000 немски марки. Преброихме 128 500", разказва Милош и допълва:

"Имаше и три завещания, които дядо е оставил, така че веднага разбрахме, че това са неговите спестявания. Не мога да ви опиша в какъв шок съм. Не знам какво ще правя с толкова пари, които не важат. Вярвам, че могат да се обменят в Сърбия."

Онова което Милош не е знаел е, че немските марки може да се обменят в Сърбия и то по курс от 1,95 марки за едно евро.

Така че е по-богат с 66 000 евро!