Скара майсторите Предраг Лазаревич и Любиша Джорджевич от ресторант "Колиба" изпекоха плескавица от 63 килограма и станаха победители и рекордьори на фестивала "Роштилиjада" в Лесковац.
Те спечелиха всичките 70 точки на журито и златния трофей за скара, за плескавица, която е по-тежка с два килограма от изпечената предишната вечер.
"Рекордьорката" беше дълга 182 см и беше дебела 2,5 см.
"Лесковачко месо за скара, като първо условие, беше свежо и отлично качество, ние успешно управлявахме процеса на печенето и обърнахме плескавицата без проблем", заяви за агенция Бета Предраг Лазаревич.
Плескавицата беше нарязана на малки парчета и както и предходните вечери, през защитна ограда е раздадена на посетителите на Роштилиjада.
Победителите бяха поздравени първо от отбора от ресторант "Пера Ждера", който предната вечер направи плескавица от 61 килограма, а журито едва я призна, защото се напука по краищата.
Правенето на великански плескавици е централно събитие в Роштилиjадата, която тази година се провежда за 27-и път.
Приготвянето на великанската плескавици на скара с въглища е единственото по рода си събитие в Сърбия.