вторник, 27 септември 2016 г.

Достойно посрещане на параолимпийците в Белград: Мечтата на поколения е реалност

"San paraolimpijaca je postao java!" Повече от 1000 души дочакаха в понеделник вечерта в Белград носителите на медали за Сърбия от Параолимпийските игри в Рио де Жанейро.

Спортистите събрани на подиум пред Парламента благодариха на привържениците за поддръжката.

"Благодаря ви, че дойдохте да увеличите всичко онова което ние направихме в Рио. Всичко това не би било възможно без вас, но и без нас. Надяваме се да сме ви зарадвали и да сме изпълнили вашите очаквания. Тук вълнението е по-голямо отколкото на мачовете и благодаря и затова", заяви тенисистката на маса и носителка на два медала Борислава Перич-Ранкович.

На подиума пред Стария двор в Белград се появи целият отбор на Сърбия, който участва на Параолимпийските игри в Рио.
 http://static.mondo.rs/Picture/549083/jpeg/paraolimpijci-doc-ek-stefan-stojanovic-25.jpg

Сърбия в Бразилия спечели девет медала. Стрелецът Ласло Шурани спечели златен и бронзов медал, тенисистката на маса Борислава Перич-Ранкович златно отличие в единичната конкуренция, докато в дубъл с Надя Матич, която единично се окичи с бронзово отличие, спечелиха сребро.

Тенисистът на маса Митар Паликуча спечели бронзов медал, атлетът Неманя Димитриевич бронз в хвърлянето на копие, а Желко Димитриевич и Милош Митич злато и сребро в хвърлянето на чук.

"Онова за което са мечтали поколения параолимпийци сега стана реалност. Благодаря ви за посрещането и че сте дошли в такъв брой", заяви Димитриевич.

Събраните привърженици носеха знамена на Сърбия, а имаше и много балони.

Музикалната програма на подиума пред Стария двор започна в 18 ч местно време, а на него свириха Деян Петрович Биг Бенд и група THCF.
http://static.mondo.rs/Picture/549125/jpeg/paraolimpijci-doc-ek-stefan-stojanovic-35.jpghttp://static.mondo.rs/Picture/549081/jpeg/paraolimpijci-doc-ek-stefan-stojanovic-32.jpg