сряда, 7 септември 2016 г.

Сръбски електрически велосипед е най-красивия в света

 Српски електрични бицикл најлепши на свету!
Най-красивият велосипед в света е сръбският електрически велосипед на белградската компания "Оно байкс", оцени Би Би Си.

Високото признание идва след участието на "Оно байкс" на Фестивала "Пиониърс" във Виена, през май тази година. Белградският велосипед и визията на сръбската компания привлякоха вниманието на голям брой посетители и инвеститори и ги лансираха на върха в списъка на Би Би Си.

Тази световна медийна корпорация обяви списъка с най-красивите велосипеди през 2016 година, в който първо място заема "Архонт", първи модел на сръбския производител на електрически велосипеди, ръчно изработен, единствен в света по дизайн и технологии.

"Това за нас досега е най-приятната изненада, най-значителното признание и голям подтик за развой нататък, а нашите нови модели ще са още по-качествени, по-бързи, по-удобни и по-атрактивни. Освен потвърждение, че нашият екип работи отлично, получихме и най-добрата препоръка за потенциални инвеститори, преди всичко от Америка и Западна Европа", съобщи един от основателите и директор на компанията Марко Шчепанович.

Водеща позиция в списъка на Би Би Си, потвърждават хората от "Оно байкс", е много важна като се знае, че развитието и търсенето на електро велосипеди станаха модерни през 21 век и броят на производители и модели в света от година на година значително расте.

"Те са бъдещето на нашата икономика: умни, креативни млади хора и техните технологично иновативни и заедно с това с върховен дизайн производства. Изключителността на сръбския електрически велосипед призна и "Гардиън" и го нареди между петте най-добри неща в бъдещето, а сега и Би Би Си, прогласявайки го за най-красив в света. Уверен съм, че неговата стойност ще бъде разпозната от инвеститорите и купувачите, и това ще бъде следващата добра новина, която стига до нас от света", заяви президентът на Предприемаческата камара на Сърбия Марко Чадеж.

Иновативни старт ъп компании, като "Оно байкс", по думите на Чадеж, винаги могат да разчитат на подкрепата на Предприемаческата камара на Сърбия, заради това което са, но и затова че такива успешни истории са най-добрия подтик и даване на храброст за нови предприемачески инициативи.

"Оно байкс" е марка на белградската старт ъп компания "Оно" ООД, чиято цел е да се позиционира на световния пазар като една от ключовите марки в е-байк индустрията, да развива производство на електромотори, които задвижват велосипеди, за да производството да бъде сто процента "произведено в Сърбия" и дългосрочно технологията, която напредва да се имплементира и в други електрически возила.