събота, 3 септември 2016 г.

Ивана Шпанович - голям шампион и голям човек!

Ivana Španović Големите шампиони са и големи хора. Големите шампиони не забравят онези, които са им помогнали да станат това което са.

Изключение не е Ивана Шпанович, която със спечелването на Диамантената лига и олимпийския бронз закри феноменален сезон.

Нейният първи треньор Яни Хайду, един от най-големите специалисти в атлетиката, разказа ситуация заради която можем да наречем Ивана и голям човек.

- В края на март получих инфаркт, вграден ми е стент. В Клиничния център в Нови Сад, където ме преместиха спешно от зренянската болница, Ивана дойде първа заедно с треньора Обрадович. Непрекъснато разпитвала, после чух, че е била и при професора - разказва Хайду и добавя:

- Когато спечели бронза в Рио ми се обади, първо ми каза "Как е здравето?", посмях се и й казах да не се притеснява за здравето и че бронзът сияе като злато. Тя се посмя, какво друго, дивна особа е, чудесна. Нека знаят децата, шампионите са добри и големи хора.

Хайду не само тренирал Ивана (от втори клас), а и нейната майка Весна, и той бил много уверен и вярвал, че Ивана ще успее да спечели олимпийски медал.