петък, 17 ноември 2017 г.

Джокович, Шпанович и Цървена звезда са най-доброто от Сърбия


На традиционна конференция в Порторож бяха раздадени наградите на Спорто бренд за територията на бивша СФРЮ.

Казвам сръбски спорт, мисля за Джокович, Шпанович и ФК Цървена звезда. Това е резултатът от анкетата, която е извършила агенция Медияна за традиционната конференция СПОРТО, която вече от години обявява най-добрите спортни марки на просторите на бивша Югославия.

Що се отнася до Сърбия анкетьорите не са имали тежка задача, бройките само са потвърдили онова което се знае добре - Ноле е най-познатият посланик на Сърбия на планетата, Ивана пленява с резултати и знание, докато Цървена звезда и в дните на пост откъм резултати е била без конкуренция най-познатият футболен клуб не само от Сърбия, а и Югославия, далеч пред останалите членове на голямата четворка.

- Наградата Спорто има особена стойност, защото за нея гласуват гражданите на нашата страна, а това е пети път, в който я печели Новак Джокович в категорията най-добър спортист от Сърбия. Въпреки че тази година беше пълна с успехи на наши спортисти, а за Новак донесе пауза и травма, той продължава да е оценяван като най-добрият и това е голяма чест. Новак благодари за наградата, честити на всички победители и вярва, че и в бъдеще със своите активности на терена и извън него ще оправдае толкова ценна награда - заяви Александра Радуйко, която прие наградата от името на най-добрия сръбски тенисист.

Най-добрата сръбска спортистка с рекорден резултат в анкетата показа, че няма конкуренция между дамите в Сърбия.

- Изключително съм горда и поласкана, че за трети пореден път съм победителка в женската категория в този избор. Драго ми е, че моите резултати се оценяват и зад граница, не само на ниво Сърбия. Ласкае ме, че вложеният труд и постигнатите успехи се награждават и по друг начин. Нищо което правя не върша под натиск, а защото обичам това и защото искам да осъществя собствените си амбиции, а тогава такива награди и признания са само плюс на всичко това - сподели Шпанович.

В клубната конкуренция наградата остава в "червено-бялото" семейство, този път отиде във футболния клуб.

- Всички знаем, че Цървена звезда е най-голямото име  не само в региона. Консолидацията на клуба и по-добрите резултати са донесли и по-добри позиции на маркетинговото поле. Признанието което получихме е още едно потвърждение, че сме на прав път. Надявам се, че ще я задържим и в годините които следват - заяви Звездан Терзич, генерален директор на "червено-белите".

Лауреати в Словения са скиорката Илка Щухец, лидерът на европейския шампион в баскетбола Горан Драгич и НК Марибор. При хърватите дилеми не е имало Сандра Перкович, Лука Модрич и КХЛ Медвешчак продължават с доминацията.

- Наградите Спорто бренд показват резултат кои са най-познатите личности и клубове. Спортният успех е само един от осем елемента, които се гледат за отделните личности, а при клубовете се оценяват девет - заяви Яня Божич Маролт, директор на Медияна.