четвъртък, 23 ноември 2017 г.

БК Цървена звезда ще излъчи мача срещу БАТЕ, пусна играчите си в националния отбор


Мачът между футболистите на Цървена звезда и БАТЕ Борисов ще се предава на живо в Арената в Белград преди мача на баскетболния клуб срещу Баскония.

- Баскетболен клуб Цървена звезда се погрижи за всички, които искат да изгледат изцяло "европейския четвъртък" на футболистите и баскетболистите, а остават в Белград, да видят и мача на футболистите - пише в съобщението на клуба.

Привържениците ще могат да гледат двубоя от Борисов на два големи екрана в Арената.

Мачът между футболистите на Цървена звезда и БАТЕ Борисов се играе тази вечер от 19 ч местно време (20 ч наше - б.р.), докато дуелът с Баскония е два часа по-късно.

Междувременно Звезда се огласи и по повод националния отбор на Сърбия и предстоящите квалификации за Световното първенство в Китай.
Кошаркаши Црвене звезде
В петък и понеделник западните съседи играят първите мачове от квалификациите за Световното първенство в Китай, срещу Австрия и Грузия, а между "орлите" ще има и играчи на Цървена звезда, съобщи клубът от Мали Калемегдан.

Въпреки че "червено-белите" имат мач срещу Баскония днес, националите ще могат след това да са на разположение на селекционера Александър Джорджевич.

"БК Цървена звезда известява обществеността, в ред с призива на Баскетболния съюз на Сърбия, и мачовете на националния отбор на Сърбия, че нейните играчи са на разполагане на селекционера Александър Джорджевич по негов избор", пише в съобщението на Звезда.

Малка е вероятността играчите на Звезда да участват срещу Австрия, но би трябвало да са голямо подсилване за мача срещу Грузия в понеделник.

"Клубът взе това решение в договор с играчите, уважавайки коректността на селекционера Александър Джорджевич и Баскетболния съюз на Сърбия. Без оглед на факта, че календарът на БК Цървена звезда за състезателния сезон 2017/18 е изключително тежък, и натоварен с редица мачове, за клуба винаги е била голяма чест в своите редици да има национали на своята страна. Играенето за националния отбор е най-голямата чест и удоволствие, които един играч може да има и да доживее", пише в съобщението.