неделя, 5 ноември 2017 г.

Филип Крайинович: Изгубих всички спонсори, Ноле ми беше подкрепа

Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
Филип Крайинович, сръбският тенисист който направи сензация на Мастърса в Париж, е преминал тежък път, който най-накрая започна да се изплаща.

Крайинович ще играе финал в последния Мастърс за сезона срещу Джак Сок от 16 ч, въпреки че влезе в турнира през квалификации.

Той ще се опита да стане играчът на когото са били необходими най-малко участия на турнири от серията 1000, за да излезе победител, а колко е голям неговият успех потвърждава фактът, че преди началото е бил 77-ия играч в класирането на АТП.

От понеделник ще бъде най-малко на 33-а позиция, което е голяма награда за редицата превъзмогнати проблеми в протеклите няколко години.

"Имал съм много контузии през кариерата, беше тежко, защото заради това изгубих всички спонсори. Благодаря на моето семейство което остана до мен", заяви Крайинович, а тогава добави, че най-добрият сръбски спортист Новак Джокович му е бил голяма подкрепа.

"В този период имах голямата подкрепа на Ноле и целия отбор за Купа Дейвис."

Сега го очаква най-големият ден в кариерата и възможност за която никой не е и мечтал, че ще получи.

"Турнирът още не е завършен. Ще се подготвя за финала и ще видим какво ще стане. Пристъпвам към мача като още един в редицата, противник ще ми бъде Джак Сок. Знам го още от юношеските дни, той е отличен играч. Мачът ще бъде интересен, а аз ще дам всичко от себе си да завърша сезона силно", сподели Крайинович.

Крайинович преди този Мастърс, участва на само още четири - Монте Карло 2016 (първи кръг), Маями 2015 (втори кръг), Индиън Уелс 2015 (първи кръг), Маями 2010 (първи кръг).

Сок се класира на финал след победа над французина Жюлиен Бенето 7:5, 6:2.

Мастърсът в Париж се играе за общ награден фонд от 4 273 775 евро.