неделя, 16 септември 2018 г.

Превъртяха играта - европейско злато за сръбските баскетболисти 3х3


Националният отбор на Сърбия в баскетбола 3х3 победи Латвия с 19:18 във финала на Европейското първенство в Букурещ и така спечели единствения най-бляскав медал, който му липсваше.

Сърбия започна отлично мача благодарение на точки на невероятния Душан Домович Булут, водеше и 12:8, но чудесните латвийски стрелци не се предаваха и намалиха на 13:12.

Серията на латвийците прекъсна от линията за наказателни удари Домович-Булут за 14:12, а чудесният организатор на играта навърза още три (1+2) точки за голямата преднина 17:12. До този момент постигна чак 13 точки!

Латвийците със серия 5:0 43 секунди преди края изравниха на 18:18, а Майсторович вкара за 19:18. Ниезис пет секунди преди края стреля за две точки, но не беше прецизен. Сърбия за пръв път в историята е първенец на Европа!

Сръбският тим в състав Домович-Булут, Джордже Майсторович, Марко Савич и Марко Ждеро се реваншира на латвийците за миналогодишната загуба в полуфинала на ЕП в Холандия, а Домович-Булут, Савич, Майсторович и Ждеро са и актуалните световни шампиони.

В неделния ден Сърбия беше по-добра от Унгария на 1/4-финалите, а на полуфинала и от селекцията на Русия.