събота, 8 септември 2018 г.

Джокович: Близо съм до върха на планината; Дел Потро: Новак е фаворит


Най-добрият сръбски тенисист след победата над японеца Кей Нишикори за финала на Откритото първенство на САЩ, заяви че не вижда граници и иска да бъде още по-добър на терена. Дел Потро, на когото световният номер едно Рафаел Надал заради контузия предаде полуфинала, няма дилема кой е фаворит във финала.

Джокович за осми път се пребори за финал в Ню Йорк с триумф над Нишикори с 6:3, 6:4, 6:2 и за трети трофей ще се бори с Хуан Мартин Дел Потро.

"Беше ми важно да се преборя с емоциите, хора сме, чувствата са силни и трябва да ги контролираме. Чест ми е, че играя тенис и че отново направих нещо добро, едва чакам финала", заяви Джокович след мача.

Той поръча, че е гладен за успехи и винаги поставя пред себе си високи цели.

"Както и хиляди други тенисисти се трудя да бъда възможно най-добър, работя усърдно всеки ден. Всеки път когато направя нещо голямо чувствам, че пред мен е нов планински връх, който трябва да покоря. Не виждам граници."

За Дел Потро казва, че има максимален респект, с който има много добър междуособен резултат 14:4.

"Никога не сме се срещали във финал от Големия шлем, това е новост, но сме играли 18 пъти един срещу друг. Той е върховен тенисист и съм уверен, че ще бъде вълнуващ финал", допълни сръбският ас.

Дел Потро, на когото световният номер едно Рафаел Надал заради контузия предаде полуфинала при предимство на аржентинеца 7:6 (7:3), 6:2, няма дилема кой е фаворит.

"Ще бъде тежка задача. Сигурно е, че и двамата силно искаме победата, Новак вече спечели Уимбълдън и играе много добре. Той е фаворит", заключи Дел Потро.

Финалът по програма е в неделя от 23 часа българско време.