понеделник, 10 септември 2018 г.

Хърватските медии за триумфа на Джокович: Завръщането на краля


Най-големите хърватски и европейски медии посветиха значително пространство на победата на Новак Джокович над Хуан Мартин Дел Потро на Откритото първенство на САЩ и спечелването на 14-ата титла от Големия шлем.

Една от най-четените хърватски медии "Индекс", с просто, но ефектно заглавие "Завръщането на краля", посвещава цялото главно пространство на Джокович с похвали на сметката на невероятното завръщане от контузията на лакътя и спечелените две поредни титли от Големия шлем (Уимбълдън, Откритото на САЩ).


И "Ютарни лист" със заглавие "ВЪРХЪТ НА ГРАНДИОЗНАТА КАРИЕРА Новак Джокович с фантастична игра спечели за трети път Откритото на САЩ и настигна легендарния Сампрас" хвали сръбския ас и оповестява, че е изравнил рекорда на Пит Сампрас по брой спечелени най-големи световни турнири (14), а пред тях са само Рафаел Надал (17) и Роджър Федерер (20).

Техните колеги от "Вечерни" не са се занимавали много с голямата победа на Ноле и с простото заглавие "Джокович победи Дел Потро и спечели 14-а титла от Големия шлем" проследили успеха на третия тенисист в света.


Британският Би Би Си подобно на колегите си от "Вечерни" излиза със заглавие "Джокович победи Дел Потро" и се обръща кратко към триумфа на Джокович с припомняне колко титли от Големия шлем е спечелил Новак в досегашната кариера.

Испанската "Марка" е избрала заглавието "Джокович настигна Сампрас по брой титли от Големия шлем и тръгва към събарянето на рекорди". Освен това, испанците се занимават повече с публиката в Ню Йорк, която често минава границите на пристойното поведение.


Италианският "Газета дело Спорт" известява кратко "Триумф на Джокович в три сета над Дел Потро", съобщавайки за големия успех на третия тенисист в света, докато френският "Екип" под заглавие "Ноле доминира над аржентинеца и спечели 14-а титла от Големия шлем" се потруди да обогати малко съдържанието и могат да се намерят изявленията на Ноле, Дел Потро, а и на Мариян Вайда.