сряда, 12 септември 2018 г.

Руседски: Джокович може да надмине Федерер


Някогашният четвърти тенисист в света Грег Руседски е уверен, че Новак Джокович ще надмине Роджър Федерер по брой титли от Големия шлем. Руседски е сигурен, че Джокович ще се върне начело на АТП класирането до края на 2018 година.

Сръбският ас стигна до 14-и трофей на най-значимите турнири на Откритото първенство на САЩ и се изравни с Пит Сампрас, а пред него са само още Рафаел Надал (17) и Федерер (20).

"Във финала между Джокович и Дел Потро двама души са седели вкъщи и стискали палци аржентинецът да победи - Федерер и Надал. Може да изглежда, че са далеч от Новак, но не е така. Сега идва неговият любим турнир - Откритото първенство на Австралия", написа Руседски в своята колона за британския Телеграф.

Руседски е сигурен, че Джокович до края на 2018 ще се върне начело на АТП класирането.

"Смятам, че ще бъде номер едно в света до края на годината с оглед на това как играе. Не бих бил изненадан да изравни, а тогава и да надмине Федерер по брой титли от най-големите турнири".

Като ключов детайл означи това, че Джокович си върна стария екип начело с Мариян Вайда.

"Вижда се разлика. Изгуби в Маями от Пер (3:6, 4:6) и си върна стария треньорски щаб, вижте къде е сега", заключи Руседски.