вторник, 18 септември 2018 г.

Кристис продава ракета и часовник на Ноле, парите отиват за деца


Фондацията на Джокович съществува от 2007 и е направила много добри неща за сръбските деца.

Ракетата с която Новак Джокович в Синсинати преди месец спечели Златния Мастърс, ще продължи своя живот извън върховния тенис. Ноле я е дал на известната аукционна къща Кристис от Лондон да продаде инструмента с който във финала победи Роджър Федерер, а печалбата ще бъде изплатена по сметката на неговата Фондация.

Ноле е подписал ракетата на дръжката, така че онзи който я купи, наистина ще има момент за помнене. Защото само веднъж в историята (от 1990, откакто се играят тези турнири) някой е спечелил Златния Мастърс и кой знае дали някой изобщо ще го повтори.

Да припомним, Джокович в Синсинати попълни колекцията от всички девет различни турнира от това ниво. Освен ракетата Ноле на търг е дал и часовник "Сейко Астрон ГПС Солар Уърлд Тайм", който носи когато играе. Джокович е посланик на тази японска фирма. В Кристис очакват двата предмета да бъдат продадени за 20-25 хиляди долара.

Фондация Новак Джокович съществува от 2007 и е направила много добри неща за сръбските деца.

- Аз съм от страна разкъсана от войни, в която много деца не се осмеляват да имат големи мечти. Благословен съм, че имах подкрепата на цялото мое семейство докато отраствах. Вярваха в мене и моите мечти - обясни Ноле защо е основал Фондацията. - Благодарение на тяхното доверие, любов и подкрепа, както и на своята упорита работа, успях да осъществя и най-големите мечти. Станах един от най-добрите тенисисти в света.