четвъртък, 20 септември 2018 г.

Фондация Новак Джокович организира шеста "Другарияда" на Копаоник


Фондация Новак Джокович организира за шести път подред Лагер на приятелството - "Другарияда" на Копаоник. лагерът обхваща деца на възраст от седем до десет години, главно от по-слабо развитите области в Сърбия. лагерът започна на 16, а завършва на 21 септември.

В лагера на приятелството тази година боравят 129 деца с учители от Жагубица, Петровац на Млава, Прибой, Свилайнац, Смедеревска Паланка, Крушевац и Прокуплье. Организирани са редица креативни работилници, авантюристични и спортни активности.

Идеята на Фондация Новак Джокович е децата чрез разнообразна програма, която е съобразена с тяхната възраст и възможности да получат различен опит, който нямат възможност да преживеят във всекидневната обстановка в своите места.

"Тази разнообразна програма включва различни дни каквито са ден на науката, когато им показваме различни експерименти, ден на природата, когато говорим с тях за природата, какво е природата и как функционира. По какъв начин можем да допринесем за природата и тя на нас", заяви Марко Ковачевич от Фондация Новак Джокович.

Малчуганите са имали възможност да се запознаят с известната актриса Христина Попович.

"Голяма чест е за мен, че тази година съм посланик на "Другариядата" и че имам възможност да приближа деца, които са от затънтени места и сега имат възможност да дружат, към моята работа и какво означава актьорството", заяви Христина Попович.

В лагера на приятелството досега са участвали почти петстотин малчугани и 140 учители от 32 места в Сърбия.