понеделник, 10 септември 2018 г.

Вайда: Мислех че Федерер и Надал са далеко, но...


Треньорът на Новак Джокович, Мариян Вайда, заяви, че сръбският ас не е далече от рекорда на Роджър Федерер по брой титли от Големия шлем и смята, че може да го надмине. Словашкият специалист като ключово нещо означи менталната сила на в момента третият играч в света, за когото е сигурен, че се е завърнал на върхово ниво.

Джокович победи Дел Потро с 6:3, 7:6 (7:4), 6:3 и стигна до 14-а титла от Големия шлем в кариерата, по което пред него са само Рафаел Надал (17) и Роджър Федерер (20).

"Да сте ме питали преди няколко години, бих казал че Федерер и Надал са твърде далеч пред Джокович, но е все по-близо до тях", заяви Вайда.

Вайда призна, че му е било тежко на финала против Дел Потро.

"Емоционално, в сравнение с Уимбълдън (където Джокович победи през юли тази година), за мене е по-важно да победим тук. Джокович винаги е играл най-добре тук, но само два пъти успя да спечели трофея (2011, 2015). Имаше различни фактори, които влияеха, публиката, времето, дъждът, влагата... Джокович обича Уимбълдън, но на този терен наистина трябва да се доказвате", изтъква Вайда.

За финалния мач изтъкна, че Джокович физически е бил много подготвен, както и че ударите му са били на високо ниво.

"Джокович в началото, в първите няколко кръга, имаше някои тежки мачове, но успя да стигне до победи, защото беше най-добър когато беше най-необходимо. Форхендът му наистина е отличен и с този удар диктуваше темпото", каза Вайда.

Словашкият специалист като ключово нещо означи менталната сила на в момента третия играч в света.

"Психически не падаше нито в един момент, защото имаше цел. Върна се на върхово ниво", заключи той.