петък, 7 септември 2018 г.

Джокович: Знам че ще бъда готов


Най-добрият тенисист на Сърбия Новак Джокович ще срещне японеца Кей Нишикори в полуфинала на Откритото първенство на САЩ. Нишикори преди четири години победи Джокович точно в полуфинала, което беше добър повод за журналистите добър дял от последната конференция с Джокович да посветят на тази тема.

След победата на Новак Джокович над австралиеца Джон Милман и класирането за полуфинала, журналистите особено се интересуваха от два въпроса, отговаря ли му стила на следващия конкурент Кей Нишикори и на кого отговарят повече много тежките времеви условия, които тези дни властват на турнира.

"Побеждавал съм в някои мачове с нула срещу него, но има и мачове в които няколко точки са решавали победителя. В Рим често сме играли така. Не мога да кажа, че ми отговаря, но имам добър резултат с него. Но играе много бързо и ме кара да бъда внимателен от първата точка и затова трябва да бъда концентриран и да играя възможно най-добре от основната линия", каза Джокович.

Кей Нишикори преди четири години победи Джокович в полуфинала тук, но след това загуби 13 пъти подред за сегашния резултат от 14 на 2 в междуособните дуели, а Джокович отлично познава неговия стил на игра.

"Той има най-добрият бекхенд с две ръце, също така е много бърз. Един от най-бързите играчи в тура, но играх с него на Уимбълдън и първите два сета бяха трудни. После подобрих своята игра. Изгубих тук през 2014 година в полуфинала и той очевидно обича да играе тук", допълни сръбският тенисист.

Специална тема са тежките метереологични условия, които изцеждат играчите, а в петък и събота са обявени голяма влажност, около 75%, но и дъжд и температура от около 25 градуса.

"Знам че ще бъда готов, само се надявам да няма затруднения заради условията. Ако времето бъде като срещу Гаске да речем и качеството на моята игра веднага ще е по-високо", изтъкна Джокович.

Новак Джокович победи австралиеца Джон Милман с 3:0 за класиране в полуфинала на Откритото първенство на САЩ, а Кей Нишикори надигра хърватина Марин Чилич с 2:6, 6:4, 7:6 (7:5), 4:6, 6:4.

Своя 11-и пореден полуфинал в турнира Новак Джокович ще започне срещу Кей Нишикори вероятно около 2 часа в нощта между петък и събота.