понеделник, 3 септември 2018 г.

Ръст на туристите в Белград


През юли в Белград са боравили 19% повече чуждестранни туристи отколкото през същия месец миналата година, според данните на статистическият сектор на Секретариата на управата.

От общо 123 013 туристи регистрирани през юли в главния град на Сърбия, 110 637 са чужденци, които са осъществили 216 526 нощувки, което е ръст от 26% в сравнение с броя нощувки регистриран през юли миналата година, съобщи Туристическата организация на Белград.

От началото на годината, в Белград са регистрирани общо 616 067 гости, от които 522 815 чужденци, което е увеличение с 11%.

Най-много гости в периода януари - юли са били от Турция, Китай, Германия, Хърватия и Босна и Херцеговина. Най-голям брой нощувки са осъществили гости от Турция, Китай, Иран, Германия и Хърватия, след тях Гърция, Израел и Руската федерация.

"Особено значителен ръст са осъществили гостите от Китай, което е резултат преди всичко от добрите взаимоотношения между двете страни, а и от активността на Туристическата организация на Белград на този туристически пазар", заяви Миодраг Попович, директор на ТОБ.

Попович обяви участие на настъпващото годишно заседание на Световната федерация на градовете в туризма (WTCF), от 6 до 10 септември в китайския град Ченду, посветено на пазарите с по-голяма концентрация на туристическо търсене, между които е и Сърбия.