сряда, 5 септември 2018 г.

Навратилова бясна на публиката заради Джокович


Новак Джокович не е фаворит на публиката както са Роджър Федерер и Рафаел Надал, а Мартина Навратилова критикува нюйоркската публика и иска повече уважение за сръбския тенисист.

Джокович се класира за 1/4-финалите на Откритото първенство на САЩ след като победи Соуса. Сега се изправя пред по-лек път до финала след като Роджър Федерер претърпя шокираща загуба от Джон Милман.

Джокович често показва емоциите на терена по време на големи битки, понякога заради тези емоции се сблъсква и с публиката. В момент по време на мача със Соуса публиката поздрави двойна грешка на Джокович, пише британският Експрес в текст под заглавие "Мартина Навратилова нападна американската публика заради поведението към Новак Джокович".

Въпреки че е на четвърто място по спечелени титли от Големия шлем, зад Роджър Федерер, Рафаел Надал и Пит Сампрас, Джокович невинаги е бил уважаван като неговите противници.

Женската тенис легенда Навратилова вярва, че Джокович заслужава да бъде уважаван.

"Знам как се чувства когато публиката е против него и се пита защо не ме обичат?", заяви Навратилова за Тенис канал.

"Това може би е някаква славянска работа. И Иван Лендъл не беше приеман", допълва Навратилова.

"Той (Новак) е толкова добро момче. Толкова работи, а публиката според мен не беше почтена към него", завърши легендата.