сряда, 18 октомври 2017 г.

Легендите никога не умират


 http://www.novosti.rs/upload/thumbs/images/2017%20II//10/17/Dragan-Nikolic-bista_620x0.jpg
Както беше съобщено през лятото, Специална болница "Меркур" от Върнячка Баня следващия четвъртък официално ще открие статуя на великана на сръбското актьорство Драган Гага Николич, която ще бъде поставена във върнячкия парк пред Термоминералната баня, недалеч от извора "Топла вода".

С поставянето на статуята в реален размер, дело на познатия скулптор Драголюб Димитрийевич, мениджмънтът на СБ "Меркур" иска да увековечи известния актьор и да му подари траен символ във Върнячка Баня, която много обичал и често посещавал.

- Беше огромна чест и привилегия да познавам, сътрудничим и да дружа с Драган Николич. От него научихме как и в сурови времена може да се живее достойно и с лекота да се остане голям и свой - казва д-р Деян Станойевич, директор на "Меркур". - А, със своите върховни ваятелски умения професор Димитрийевич направи така, че легендарният Гага вечно да шета във върнячкия парк.

По думите на д-р Станойевич, на откриването на статуята на Драган Николич ще присъстват голям брой негови колеги и приятели, колективът на "Меркур", както и челници на върнячката община и редица почитатели.