петък, 27 октомври 2017 г.

Невен Спахия: Сърбия е баскетболна суперсила

 http://www.eurohoops.net/wp-content/uploads/2017/06/Neven-Spahija-625x360.jpg
Треньорът на Макаби от Тел Авив Невен Спахия призна, че Цървена звезда е един от най-добрите отбори в Европа, а Сърбия е баскетболна суперсила.

"Знаете откъде идвам, на колко години съм и до кой съм израснал като треньор. Не виждам нито една държава освен САЩ, която е в състояние от ден на ден да произвежда играчи, треньори, резултати. Сърбия е баскетболна суперсила, Звезда е един от най-добрите отбори в региона, който може да си позволи да промени целия отбор и да побеждава, държи противниците си в паритет до последната секунда", заяви Спахия след мача в Белград.

Макаби изгуби от Цървена звезда с 84:87 в четвъртия кръг на Евролигата.

Спахия честити на Звезда за невероятната победа, а особено за играта в третата четвъртина, а похвали и привържениците на "червено-белите" за подкрепата, която дадоха на своя клуб в Арената.

"Знаехме какво ни чака. Много е тежко да се победи който и да е отбор в Евролигата, а особено Цървена звезда. Звезда се носи от привържениците си, но това не е толкова важно, защото играе добре и в гостуванията", допълни той.

Хърватският треньор оцени, че и неговият отбор "има добро бъдеще".

"Дълъг е пътят пред нашия отбор, трябва да видим как с този талант да станем отбор. Нереално е да се очаква всичко да се реши за два месеца, защото това е нов отбор. Времето работи за нас, нашият талант е очевиден", заяви Спахия.