понеделник, 2 октомври 2017 г.

Казвам се Милош Теодосич и съм дошъл да ви покажа как се играе баскетбол


Тео одушеви на дебюта си в екипа на Лос Анджелис Клипърс - осем магически асистенции!

Говори се доста, че европейският баскетбол загуби много с отиването на Милош Теодосич в НБА, а Сърбия не можа да разчита на своя капитан в преследването на злато на Европейското първенство. Плакаха всички, защото знаеха, че на баскетбола му липсваше този магически прах с който Тео правеше играта по-хубава, по-елегантна, по-атрактивна.

Милош Теодосич в предходната нощ дебютира за Лос Анджелис Клипърс в подготовката за новия сезон и изигра 20 минути. Припомни ни какво беше асистенция от която мозъкът спира. Торонто отнесе победата със 121:113, но капитанът на сръбския национален отбор още в първия си мач за Клипърс изпрати ясно послание - дошъл съм да ви покажа как се играе баскетбол!

Това че вкара само една точка не е толкова важно (0/5 от игра, 0/3 за три), защото точките ще дойдат рано или късно. Теодосич повдигна играта на по-високо, страшно ниво, защото всяка от осемте асистенции изглеждаше безупречно добре! Толкова, че една от тях получи и признанието "асистенция на вечерта"!

Имаше Теодосич много работа, но остави публиката без дъх, накара съотборниците да скачат в екстаз край страничната линия, а противниците да скубят коси, защото просто нямаха решение как да прочетат неговите намерения.

Точно както се и очакваше, най-голямата порция от завършващи подавания Теодосич даде на Деандре Джордан, въпреки че асистенцията на вечерта дойде след комбинация с капитана Блейк Грифин. Добро сътрудничество Теодосич имаше и с Данило Галинари.

Тео ни даде само показно за онова което ни чака през сезона. Ние не можем да дочакаме да започне!