понеделник, 15 януари 2018 г.

Съдиите съсипаха Словения на ЕП по хандбал, треньорът застана да пази дузпа в последната секунда


Скандално съдийство беляза дербито на група С на Европейското първенство в Загреб, Германия "спечели" точка.

В Загреб се игра дерби, Словения срещу Германия и съдията завърши наравно 25:25. Мачът беше белязан от скандалното съдийство на арбитрите Мажейко и Гателис от Литва. Словения, водена от сръбския треньор Веселин Вуйович, водеше през целия мач срещу немците, имаше и шест гола преднина, но когато мачът отиваше в една посока на сцената стъпиха литовците.

При резултат 19:16 за Словения, първо отсъдиха несъществуваща дузпа за немците и при това изгониха двама словенци. Немците използваха това и стигнаха до изравняване 19:19. Истинската драма беше видяна в последната минута. Словения водеше 24:23, а немците десет секунди преди края изравниха на 24:24, тогава словенците за седем секунди чрез бързия център отново поведоха и виждаха победата с 25:24. Поне така мислеха словенците и треньорът Веселин Вуйович. Съдиите отидоха да гледат запис и взеха невероятно решение. Да изгонят Благотиншек заради неправилно изпълнение на бърз център и да се даде дузпа на немците.

Веселин Вуйович се нервира и махна вратаря си от вратата, за да застане той. Съдиите реагираха и легендата на югославския хандбал се отмести. Немците постигнаха гол и с помощта на съдиите стигнаха до точка - 25:25.