сряда, 31 януари 2018 г.

Шпанович: Времето работи за мен, ще поправя неправдата от Лондон

Най-добрата сръбска атлетка Ивана Шпанович оцени, че 2017 година е била най-успешната в кариерата и четвъртото място на Световното първенство в Лондон, след "неприятната случка с безопасната игла", не може да развали впечатлението, а само да бъде подтик в бъдеще да поправи неправдата.

На официална церемония на Атлетическия съюз на Сърбия, Шпанович беше обявена за най-добра атлетка на Сърбия, шести път подред.

"Защитената титла шампион на Европа в зала беляза годината и съм много горда с това. Не успях да спечеля медал в Лондон, но не искам да позволя да се развали впечатлението, защото времето работи за мен и ще създаде възможност да се поправи тази неправда. Смятам, че съм достатъчно способна да се боря и да спечеля златен медал. Това не е била моя грешка, от тази година не би трябвало да има номера на гърбовете и така ситуацията значително ще се подобри", заяви Шпанович.

Тя сподели, че ще участва на "Сърбия оупън", който ще се проведе на 21 февруари.

"Миналата година не участвах на Белградския митинг защото избирах турнирите на настилка каквато беше в Арената за ЕП. Тази година ще е различно, защото настилката ще е същата като в Бирмингам, където е Световното първенство. Това ще е още една възможност да се представя пред домашна публика и да видя къде съм две седмици преди първенството на света."

Шпанович разкри и целите си за 2018 година.

"Винаги се боря за най-високо място на подиума. Тази година ме очаква Световно първенство в зала и Европейско първенство, където искам да защитя титлата, за да се появя на континенталната купа където ще представям отбора на Европа, и на края Диамантената лига, където искам да повторя успеха", оповести Шпанович.
За най-добър клуб беше прогласен Войводина от Нови Сад, чийто член е Шпанович, докато нейният треньор Горан Обрадович, също така от Войводина, беше обявен за най-добър специалист.

"Горда съм със себе си, треньора и клуба с постигнатите резултати. Благодаря на Олимпийския комитет и спонсорите за помощта, а на Атлетическия съюз на Сърбия за успешната година и организацията на Европейското първенство в зала", сподели Ивана.

В останалите категории награди за най-добри получиха Адрияна Вилагош и Небойша Ивич (млади пионери), Амра Терзич и Амел Джаковац (пиноери), Тамара Мичевич и Тихомир Джорджевич (млади юноши), Милица Кардашевич и Велко Неделкович (юноши), Зорана Байрактаревич и Алекса Киянович (младежи).