четвъртък, 25 януари 2018 г.

Миладинович е на 1/2-финалите на Откритото първенство в Австралия

17-годишната тенис надежда на Сърбия Марко Миладинович продължава с успехите в Мелбърн, като се класира на 1/2-финалите на Откритото първенство на Австралия за младежи.

Миладинович, иначе №1461 в класацията на АТП, победи в четвъртфинала французина Юго Гастон след обрат с 4:6, 6:3, 7:5.

След като, като втори поставен, елиминира петия фаворит на този турнир от Големия шлем, и то след два часа и пет минути голяма борба (Гастон водеше с 5:4 в третия сет, а тогава Миладинович спечели три гейма подред), следва ново голямо предизвикателство за младия сръбски тенисист.
Той ще играе в полуфинала срещу далеч по-добре класиран от себе си тенисист, 842-ия в листата на АТП, Себастиян Корда, който се наложи лесно над Рей Хоа от Китайско Тайпе с 6:2, 6:3.

Ако фамилията на следващия съперник на Миладинович ви звучи познато, нека не ви смущава: става въпрос за сина на Петер Корда, който преди 20 години своята единствена титла от Големия шлем в индивидуалната надпревара спечели именно в Мелбърн. Сега 50-годишният чех е спечелил Откритото първенство на Австралия и на двойки, а синът на някогашния тенисист №2 в света върви по стъпките на баща си.