сряда, 3 януари 2018 г.

Сърбия попадна в списъка на 18-те туристически дестинации на 2018 на Си Ен Ен


Сърбия попадна в списъка на американската телевизия Си Ен Ен за 18 туристически дестинации, които трябва да се посетят през 2018 година.

Западната съседка попадна в компанията на Кабо Верде, Национален парк "Ботум Сакор" в Камбоджа, Малта, карибския остров Невис, Банф в Канада, Нагано в Япония, Пуебло в Мексико, Еусаира в Мароко, Пърт в Австралия, Руанда, Крит, Пьончан в Южна Корея, Лисабон, Кахамарка в Перу, провинция Юнан в Китай, Ашвил в Северна Каролина и Ню Орлиънс.

"Планирате почивка през 2018 и започвате да размисляте отново да отидете на мястото където сте ходили миналата година, с плажовете и коктейлите? Хайде, знаете, че можете и по-добре", пише Си Ен Ен.

Сърбия, твърди телевизионната мрежа, като туристическа дестинация е "изоставала" от някои други държави, които някога са правили Югославия, което се отнася особено за хърватската и черногорската адриатическа брегова ивица.

"Но не дълго. Посетителите започват да идват и в този главно неоткрит ъгъл на региона, привлечени от изключителни гледки, богата история, стойността, която получават за парите си и - изобилието сирена", пише Си Ен Ен.

Както е публикувано на сайта на тази американска мрежа Белград вече се е позиционирал като град "който знае да се забавлява" и - като източноевропейските градове преди 10 или 15 години - отхвърля социалистическото градско наследство и "граби към бляскаво бъдеще".
Сърбия се намери на №4 място в списъка на Си Ен Ен зад Кабо Верде, Национален парк "Ботум Сакор" в Камбоджа и Малта
Изтъква се, че Копаоник и Златибор предлагат възможности за зимни спортове и приютяване по време на лятото в епично планинско обкръжение.

Националният парк "Тара" има клисури над които са надвесени карстови хълмове, покрити с гори.

В юга на Сърбия се намира Джавола Варош (Дяволският град - б.р.) за който Си Ен Ен казва, че предлага "луд геологически спектакъл от чудни скалисти върхове".

"Въпреки че Сърбия няма свои морски брегове, мощният Дунав продължава лятото да привлича плувци на крепостите по "ривиерата", изтъква се в текста.

През миналата година, в списъка на Си Ен Ен с най-желани туристически дестинации се намери Албания.