сряда, 10 януари 2018 г.

Дуда Ивкович: Желко е най-големият на всички времена


Въпреки че отиде в баскетболна пенсия, Душан Ивкович е човек чието мнение се цени. В интервю за една гръцка телевизия, Дуда, между останалото, казал, че Желко Обрадович е най-големият треньор на всички времена.

Ивкович и Обрадович години работеха заедно в националния отбор на Югославия, а немалък брой пъти са били люти противници на баскетболния терен.

"Той е най-добрият треньор в Европа. Мисля, че никой не може да го доближи. Уважавам всички треньори и ги моля да не се сърдят какво ще кажа, но наистина вярвам, че никой не е близо до Жоц. Той е роден да бъде това което е", заяви Ивкович.

Желко с Фенербахче е шампион на Европа, а Ивкович смята, че най-трофейният европейски треньор и този сезон ще бъде главен конкурент за титлата, въпреки че отборът е значително променен.

"Сега има тежка работа във Фенер, защото в отбора вече ги няма Екпе Юдо и Богдан Богданович. Първият е отличен защитник, а Богдан чудесен в атака. Сигурен съм, че Желко ще намери начин да превъзмогне това и да подготви отбора за големите мачове през пролетта", заяви Ивкович.