сряда, 31 януари 2018 г.

Веселин Вуйович: Да си селекционер на Сърбия е наказание!

Легендарният югославски хандбалист, а сега селекционер на Словения, Веселин Вуйович, сподели, че сръбският хандбал се намира в блато и треньорството на националния отбор е повече наказание отколкото чест.

Националният отбор на Сърбия на неотдавна завършилото Европейско първенство записа пет загуби и само една победа над Исландия.

Членът на известното поколение на шабачкия Металопластика смята, че моментната ситуация в трофейния спорт в Сърбия е много лоша:

"Идвате в нещо което е толкова очукано, изцапано, че не можете тази кал да я изперете. Умният изчаква тази кал да засъхне, па я остърже. Никой вече не е наясно какъв е критерият някой да бъде селекционер", смята Вуйович и пояснява:

"Да станеш селекционер при нас в този момент е повече наказание отколкото чест и привилегия. Ние нямаме цел, нямаме стратегия, нямаме доверие. Ние в хандбала нямаме никого за когото можем да се вържем, да кажем, че това е особата, която ще ни тегли, която ще направи някакво благоденствие. Стигнали сме до една ситуация от която аз лично не виждам изход. Смятам, че и 10 години работа над нашия хандбал е малко да бихме могли да направим нещо", заяви Вуйович в предаването "Отзвук" на Радио Белград.