четвъртък, 11 януари 2018 г.

Хърватски национал: Ако се стигне до инциденти, ще защитим сърбите с телата си


Хърватският хандбален национал Игор Карачич сподели, че е уверен, че дуелът срещу Сърбия на старта на Европейското първенство ще мине без инциденти, но ако се случи нещо, тогава заедно със съотборниците ще защити сръбските хандбалисти.

"Не знам какво се е случвало през 2012 в Сърбия, но що се отнася до нашите играчи, ние всички имаме спортни цели и така ще и остане на терена. Между нас със сигурност няма да има някакъв специален заряд, но що се отнася до хората отстрани, сигурно мнозина очакват добър мач за нас, победа и да има фантастична атмосфера. Не можем да забраним на хората как да подкрепят и да се държат, но от разговорите в Сплит и Загреб, мисля, че няма да има инциденти на мачовете", заяви Карачич за портала "Телеграф".

На въпроса дали в случай на инцидент биха защитили с тела сръбските играчи Карачич, който е съотборник на Мияило Марсенич във Вардар, не е имал дилема.

"Сигурно. Ние всички сме спортисти. Както очакваме те да ни помогнат в обратната ситуация, така бихме помогнали и ние на всички наши приятели там. Ние делим хляб в клубовете, не дай Боже да се стигне до нещо. Но, не вярвам, че това ще се случи тук в Хърватия. Със сигурност ще застанем пред тях, за да ги предпазим", сподели той.