четвъртък, 25 януари 2018 г.

Богдан Богданович в Отбора на света на мача на Звездите във възход

Сръбският баскетболист Богдан Богданович, който в екипа на Сакраменто Кингс играе своя първи сезон в НБА, е избран в Отбора на света за мача на "Звездите във възход" в предстоящия уикенд на Звездите.

 "Звезди във възход" е мач в който се срещат отбори на Света и САЩ, техните състави са съставени от играчи чужденци и "местни" в своя първи и втори сезон в НБА, а тях ги избират помощник-треньорите в лигата.

Освен Богдан Богданович в Отбора на света попадат и Дилън Брукс (Мемфис), Джоел Ембийд (Филаделфия), Бъди Хилд (Сакраменто), Лаури Марканен (Чикаго), Джамал Мъри (Денвър), Франк Нтиликина (Ню Йорк Никс), Домантас Сабонис (Индиана), Дарио Шарич (Филаделфия) и Бен Симънс (Филаделфия).

В отбора на САЩ са Лонзо Бол (ЛА Лейкърс), Малкълм Брогдън (Милуоки), Джейлън Браун (Бостън), Джон Колинс (Атланта), Крис Дън (Чикаго), Брендън Инграм, Кайл Кузма (ЛА Лейкърс), Донован Мичъл (Юта), Денис Смит-младши (Далас), Джейсън Тейтъм (Бостън).

Сръбският гард в екипа на Сакраменто в своя дебютен сезон бележи средно 11,4 точки на мач, със средно 2,7 борби, 3 асистенции и 0,2 блокирани стрелби, а всичко за 26,8 минути на мач. Той веднага се изтъкна в редиците на Кингс като един от по-важните играчи в състава, така че заслужи признание с поканата за уикенда на Звездите и мач, който ще се играе в петък 16 февруари в "Стейпълс център" в Лос Анджелис.

Най-значимото име в мача на "Звездите във възход" е центърът на Филаделфия камерунецът Джоел Ембийд, който също така е избран и за титуляр в Мача на звездите. 76-ите освен Ембийд имат още двама играчи (Симънс, Шарич), изравнявайки Лейкърс, които на този мач също пращат трима играчи (Кузма, Бол, Инграм).

Мачът между новобранците и второгодишниците в НБА във формата Отбор на света и Отбор на САЩ се играе от 2015 година, а чужденците досега имат две победи и загуба. През миналата година Отборът на света беше по-добър с резултат 150:141.